A Review Of drumul gresitVreau sa ajung in Halkidiki si am ca variante de puncte de plecare Bucuresti sau Pitesti. Pana acum mergeam prin Giurgiu – Sofia – Kulata (anu’ trecut, doar la dus, am incercat varianta Makaza) anu’ asta insa inteleg ca la pod se pot sta si four ore iar politistii bulgari fac pe serifii europei si controleaza cu exces de zel tot ce intra in tarisoara lor draga (ma rog, ei sunt si patiti cu incidentul Burgas).

Mica paranteza – citise Adi intr-o carte ca daca vrei sa te bucuri de cultura Kazaha cel mai bine conservata o gasesti prin zona aceasta in care eram noi, in vestul Mongoliei. Din cauza influentei rusesti, in Khazakhstan s-au pierdut mare parte din traditii. Iurta in treatment am stat de exemplu, era in stil khazakh. Desi are aceeasi forma circulara ca o iurta mongola, este mult mai mare iar pe inside are “peretii” decorati cu tot felul de carpete colorate cu modele.

Pe drumul de la vama ne-am intalnit si cu Mihai, Oana si Vladimir. Schimbam impresii despre drum, ne pupam, ne uram de bine si o luam fiecare din directia sa. Saracii aveau sa stea 20 si ceva de ore la granita Ruso-Mongola.

Autoritati de stat - Institutiile centrale oficiale ale Statului Roman, prin care se legifereaza si reglementeaza viata religioasa din tara noastra.

Plecam de-aici din vama si o luam spre vama ruseasca aflata cam la 20 de kilometri departare. Ajunsi aici, ne face un gardian semn sa venim in fata.

Deși autoritățile dau vine pe șofer, pentru că ar fi ignorat semnul care interzice virajul la stânga, mai mulți șoferi au publicat imagini pe rețelele de socializare cu semnul de circulație în cauză, despre care spun că indică o direcție greșită și anume intrarea pe contrasens. Deși direcția spre Deva a fost tăiată cu vopsea albă pe panou, semnul este puțin vizibil.

Am si eu o intrebare legata de calatoria in Grecia. Daca autoturismul nu este pe numele meu, este in regula daca am un deal de comodat intre mine si posesorul masinii?

Inauntru, in mijloc se afla un fel de soba metalica. Ce se ardea in soba aceea? Pai in jur nu prea gaseai copaci, erau doar campii. Va las sa ghiciti, mentionez doar ca puterea calorica degajata de “combustibil” este foarte mica si se consuma si foarte repede. Noaptea de exemplu trebuia sa alimentezi destul de des soba pentru ca se stingea...

**in punctul de frontiera Makaza exista un singur “ghiseu”, de aici se pot forma cozi si de two ore

Nu aveam cazare, asa ca ne-am indreptat spre centru, si am inceput sa cautam. Am nimerit la un hostel treatment ne oferea la 48 de euro o camera cu baie comuna (adica un dus si o toaleta pentru tot etajul – vreo thirty de camere). Nu prea ne-a placut, asa ca am plecat sa mai cautam. Am consultat ghidul si am gasit niste hoteluri in apropiere, insa toate mai castigasera o stea-doua in in addition, si aveau preturi in jur de one hundred de euro pentru o camera dubla. Ni click here s-a parut cam mult, asa ca am cautat mai departe. Am umblat destul de mult ca sa schimbam bani, pentru ca duminica seara nu e un instant bun ca sa ajungi intr-o tara straina (aviz amatorilor), ca toate casele de schimb erau inchise. Noroc ca ne-a spus cineva ca putem rezolva la posta. Pana la urma am gasit o pensiune unde am stat in conditii foarte bune cu 56 de euro. La pensiune aveau si internet, si am profitat de ocazie ca sa cautam pe scheduling.com un lodge pentru seara urmatoare. Deja se inserase si noi eram cam obositi, asa ca ne-am retras in digital camera si am facut planul pentru a doua zi.

si e adevarat ca nu ai voie sa detii detector de radar nici in geamantan? daca da ce sa fac cu el, unde il pun dupa ce trec de vama?

Naşa: O găsiţi în scara ( două pălării  de absolvire, sau o carte pe care o pui pe cap > depinde de rezultatele examenului din episodul eight)

Atunci Haydar ii aminteste ca si ea si-a riscat viata pentru iubire, ca a ascuns de tatal ei faptul ca il iubeste pe el. Ea ii raspunde ca la ei a fost alta situatie, ca ei nu au fost dusmani si tatal ei nu a vrut sa il omoare si ca situatia fiului ei este diferita. Riza pana la urma o face pe Dila sa spele haine si ea accepta sa si manance, apoi ea se culca si el o vegheaza cum doarme dar cum ea se terzeste cand el vrea sa o acopere iar ce cearta si pe ea o aseaza pe scaun si se culca el in pat.

Respectati regulile sau cel putin incercati sa nu depasiti bunul simt (in Grecia daca depasiti viteza cu 50km/h, politia ia talonul si numerele masinii, amenda este foarte mare si nu merge cu “spaga”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *